Heb ik nog recht op ontslagvergoeding na een outplacementtraject?
Ik werk sinds 1996 bij een heel groot concern in het magazijn en heb 8 jaar geleden een hartaanval gehad. Het enige wat ik niet mag is zwaar tillen, voor de rest ben ik niet afgekeurd en functioneer goed. Maar ook bij het reïntegratietraject heb ik mijn werkgever op hun plichten moeten wijzen. Er was namelijk geen enkel plan van aanpak om weer te reïntegreren. Er is zogezegd geen werk meer voor mij te doen, terwijl er diverse functies zijn die ik wel uit kan voeren.
Ik word dus doelbewust in het magazijn gehouden. Uiteindelijk hebben ze vorig jaar een outplacementtraject van een jaar aangeboden, omdat de verhoudingen wat ontwricht zijn heb ik dit aangenomen. Hiervoor is ook een overeenkomst opgesteld. Dit heb ik wel door de FNV laten controleren omdat ik zeker geen recht op de WW wilde verspelen.
Dat schijnt goed te zitten, maar mensen in mijn omgeving spreken mij steeds aan dat ik wel een ontslagvergoeding hoor te krijgen. Ik denk nu ook dat het concern wel heel goedkoop van mij af gaat komen.
Ik hoef er zeker niet rijk van te worden, maar ben al op leeftijd en ben bang dat ik straks op straat sta ondanks de vele sollicitaties die ik al gedaan heb.
Ik heb wel een gezin en koophuis waar ik verantwoordelijk voor ben.
Met vriendelijke groet,
Martin
Antwoord van SVServicecenter
Ik zou hiervoor naar het juridisch loket of een goede arbeidsrecht advocaat.gaan. Succes! Roland Bruinier www.svservicecenter.nl Arbo, Verzuimbegeleiding en Re-integratie
Vond je dit antwoord nuttig?
0 mensen bedankt
Antwoord van Werkcollectief Eemvallei
Beste Martin,
Als je al eerder die outplacement overeenkomst hebt laten checken bij het FNCV, dan zou ik nu opnieuw de vraag bij hen voorleggen. Belangrijk is wat jij en je werkgever in die overeenkomst hebben afgesproken. De ontslagvergoeding is niet iets waar je automatisch recht op hebt, er is geen wettelijke regel op grond waarvan jij kunt afdwingen dat je een ontslagvergoeding krijgt. Wat vaak gebeurt is dat bij de bespreking /onderhandeling van het ontslag ook afspraken worden gemaakt over een eventuele ontslagvergoeding. (dus bijv. bij de outplacementovereenkomst ). As je niet akkoord gaat met een voorstel tot ontslag dan moet de werkgever naar de Kantonrechter en ontbinding van het contract aanvragen. Dan kan de rechter eventueel een ontslagvergoeding toekennen. Belangrijk is dat wat jij en je werkgever al hebben vastgelegd in die overeenkomst en wat dan eventueel nog wel en niet meer mogelijk is.
Succes,
Carla Huppelschoten
Info@werkcollectiefeemvallei.nl
www.werkcollectiefeemvallei.nl
Vond je dit antwoord nuttig?
0 mensen bedankt
Laat je gratis adviseren
door professionals
Heb je persoonlijk advies nodig over je carriere? Je kan jouw vraag plaatsen in ons forum.
Loopbaanadviseurs geven antwoord.
Wij helpen je bij het vinden van het beste outplacementbureau
Wij vergelijken het outplacement aanbod in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.
Outplacement traject
Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.
Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.
Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40