Vraag

Re-integratie na 3 jaar ziektewet?

Nav Burnout in november 2010 en depressieve klachten ben ik in een langdurige ao geraakt. Na 3 jaar ziektewet uiteindelijk afgekeurd voor mijn eigen functie (volledig computergebonden en cognitief belastende werkzaamheden) maar geen recht op WIA uitkering. Mijn werkgever is eigen risico drager en kennelijk nog steeds verplicht om zich in te spannen voor het vinden van passende werkzaamheden hetgeen nog steeds niet is gelukt. Zelf heb ik al het mogelijke geprobeerd en medewerking verleend (onderzoek arbeidspsycholoog, arbeidsdeskundige, re-integratiecoach).
Het probleem nu is dat mijn werkgever mij steeds werkzaamheden blijft aanbieden waar ik voor afgekeurd ben, wat voor mij letterlijk ziekmakend is. Ik werk nu 4x6 uur per dag maar merk dat ik dit niet langer vol kan houden. Ik vraag mij af hoelang dit nu door kan blijven gaan. Ziekmelden wil ik niet meer want ik ben niet ziek, ik wil gewoon andere wel passende werkzaamheden.

07-11-2022 Vraag van Eliza

Beste Eliza,
Wat moet het frustrerend zijn voor je. Je werkgever is eigen risico drager en nog steeds verantwoordelijk voor je re-integratie. Het blijkt dat je werkgever wel wil meedenken en meewerken. Is er een duidelijke analyse van de werkzaamheden, die je wel uit kan voeren? Bij het aanbieden van werkzaamheden gaat het er om dat je deze ook daadwerkelijk kan uitvoeren. Het lijkt me dat je een goed gesprek zal moeten aangaan met je werkgever en aangeven wat je wel kan en wil.
Heel veel sterkte in deze situatie

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

waar U inzit is één van vervelende kanten van de huidige regelgeving. Uw werkgever heeft tot doel om de reintegratie vorm te geven. ik sluit me aan bij de vorige reactie en stel de vraag: is er een duidelijk werkplekprofiel? onder welke condities kunt u wel en zo optimaal mogelijk functioneren? is dat voldoende in kaart gebracht. En daarbij nog de tip: als u in gesprek gaat met uw werkgever laat u zich dan bijstaan door een professional. Het is van super groot belang dat u en uw werkgever overeenstemming krijgen over wat wel kan. Soms is het dan handig om het betrekkingenniveau te stappen en in te zoomen op de inhoud.
heel veel sterkte.

07-11-2022 Antwoord door Ton

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau

Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Re-integratie traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40