Werkgever heeft loonsanctie gekregen, moet hij re-integratietraject betalen
Werkgever heeft loonsanctie gekregen en neemt na 9 maanden pas de eerste stap tot mediation. Vervolgens moet ik nu re-integreren met de mededeling dat ik binnen 40 werkuren terug moet zijn op mijn volledige competenties. Eind feb stopt de loonsanctie en daarmee ook de betalingsverplichting..en dan? Ik ben dan nog niet hersteld. Deze situatie is ontstaan na 2 jaar pesten van de werkgever. Ik ben nu dus in mijn 3e ziektejaar. Wij zijn mijn rechten t.a.v. een re-integratietraject?
Antwoord van Nieuwe Sporen B.V.
G middag Willem,
De werkgever is wellicht eigen Risico Drager en zal moeten aantonen welke interventies hij heeft ingezet om uiteindelijk aan zijn loonsantieverplichting te voldoen, bel ander even 0610137862
Richard Ankoné Nieuwe Sporen BV
Vond je dit antwoord nuttig?
0 mensen bedankt
Antwoord van Intermit
Ben je niet hersteld, dan volgt 3 maanden voordat het 3e ziektejaar is verstreken de WIA beoordeling. Het loon stopt na 3 jaar als je niet kunt werken bij je huidige werkgever en daarvoor in de plaats komt afhankelijk van de uitkomst van de WIA-beoordeling een WW of WIA-uitkering van 70% van je oorspronkelijke loon.
Je hebt recht op een re-integratietraject als terugkeer bij je huidige werkgever niet mogelijk is. Doet je werkgever dat niet, dan kun je bij het UWV een deskundigenoordeel aanvragen om de re-integratie inspanningen van de werkgever te laten toetsen. UWV kan geen sanctie na het 3 e jaar opleggen. De houding van de werkgever kan wel invloed hebben op het wel of niet verlenen van een ontslagvergunning door het UWV.
Je geeft aan dat je geacht wordt om te re-integreren. Of data kan is afhankelijk van de beperkingen die de bedrijfsarts vaststelt. Vind je dat je dit niet kunt dan kun kun je ook die vraag bij het UWV middels een deskundigenoordeel laten toetsen. Is de werkrelatie verstoord (je rept over mediation) na kan terugkeer ziekmakend zijn. Als je dan wel hersteld bent volgens de bedrijfsarts, kan de ziekmakende relatie, terugkeer belemmeren en dan zit je in een arbeidsrechtelijk traject en niet meer in poortwachter. In dat geval inmijn advies om een advocaat in te schakelen.
Het vorenstaande staat los van of de werkgever eigen risico drager is voor de WGA.
Brigitte Gerringa, regitserarbeidsdeskudnige/arbeidsmediator, Intermit
Vond je dit antwoord nuttig?
0 mensen bedankt
Laat je gratis adviseren
door professionals
Heb je persoonlijk advies nodig over je carriere? Je kan jouw vraag plaatsen in ons forum.
Loopbaanadviseurs geven antwoord.
Wij helpen je bij het vinden van het beste re-integratiebureau
Wij vergelijken het aanbod voor re-integratie in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende re-integratietraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.
Re-integratie traject
Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.
Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.
Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40